Cafe_spirit_kave

Umami Coffee Roastery

Kávé rajongók figyelem!

Tudtátok, hogy nálunk sötét és világos pörkölésű kávéból is kérheted kedvenc kávédat???

Számunkra nagyon fontos a minőség és elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy csak is minőségi alapanyagokból tudunk minőségi terméket létrehozni. Éppen ezért fő profilunk, a kávé kiválasztásánál is törekedtünk a lehető legjobb minőséget elhozni vendégeink számára. 

” Túl sok mindent akarunk csinálni egyszerre; nem vagyunk túl jó bőrben.

Kialvatlanok vagyunk és egy kicsit depressziósak.

Minden fenti problémát varázsütésre megold egy csésze kávé. „

Jerry Seinfeld 

Nézzük is, mit érdemes tudni kávéinkról 🙂

Először röviden nézzük meg mi a különbség az Arabica és a Robusta kávé között.

Arabica

Termesztése sokkal több odafigyelést és gondozást igényel, érzékeny a betegségekkel és a kártevőkkel szemben. Ízében kellemesen, citrusos, telt ízjegyek és gazdag aromavilág jellemzi koffeintartalma alacsonyabb, mint a robusta kávéè.

Robusta

A növény az arabica kávénál ellenállóbb és alkalmazkodóképesebb, kevésbé érzékeny a kártevőkkel szemben, viszont a magjából készült kávé magasabb koffein tartalommal rendelkezik. A robusta kávé ízvilágát markánsabb, földes kesernyéssèg jellemzi.

Most nézzük, mi a különbség a sötét és világos pörkölés között 🙂

A speciality kávék kultúrája egyre inkább előtérbe kerül a kávékedvelők körében. Ezek a kávék különleges területeken termő kávészemekből készülnek, és az egész pörkölési folyamat során számos figyelmet és szakértelmet igényelnek.

A világos pörkölésű kávék a speciality kávék világában egyedülálló ízprofilokat kínálnak. A pörkölés során a kávészemeket rövidebb időn keresztül magas hőmérsékleten pörkölik, ami eredményez egy könnyebb, gyümölcsös és savas ízvilágot. Ezek a kávék gyakran tartalmaznak markáns, karakteres jegyeket, például gyümölcsös savakat vagy virágos aromákat. A világos pörkölés lehetővé teszi a kávétermő terület egyedi jellemzőinek kiemelését, és a kávé szerelmesei gyakran élvezik az ilyen kávék különleges komplexitását.

A sötét pörkölésű kávék már teljesen más élményt nyújtanak. Ezeket a kávészemeket hosszabb ideig, alacsonyabb hőmérsékleten pörkölik, ami eredményez egy erőteljes, testes és gyakran keserű ízprofilt. A sötét pörkölés kiválóan kiemeli a pörkölési folyamat által generált karakteres, sült jegyeket. A kávé ízvilága a csokoládé, karamell, füstös vagy fás jegyek irányába tolódik el. Ezek a kávék gyakran nagyobb testtel rendelkeznek, és azoknak a kávékedvelőknek szólnak, akik szeretik az intenzív, mély ízélményt.

A kávékedvelőknek lehetőségük van kávézónkban is felfedezni az egyes területek különleges kávéit, és kipróbálni a világos és sötét pörkölésű kávék különféle ízvilágait. Az ilyen kávék új dimenziókat nyitnak meg a kávé élvezetében, és lehetővé teszik, hogy a kávéfogyasztók mélyebben megértsék a kávétermesztés és pörkölés művészetét.

Brazil Blend- a sötét pörkölésű kávénk

Sötét pörkölésű kávénk, ami 60 % Arabica és 40% robusta brazil kávészemek kiegyensúlyozott keveréke, a klasszikus ízeket kedvelők számára tökéletes választás. 

A kávéban fellelhető Ízjegyek a kakaó, csoki, mogyoró és marcipán. Az ízjegyek legjobban akkor érvényesülnek ha feketén Espressonak készítve fogyasztod.

Peru-100% Arabica

Ha egy igazán különleges ízvilágú kávéra vágysz, akkor mindenképpen kóstold meg 100% Arabica, világos pörkölésű kávénkat. Gyümölcsös illatú, kiegyensúlyozott, kakaó aromával, kellemes savakkal és testességgel. Ebben a kávéban egyesülnek az édes, piros gyümölcsös ízjegyek a csokoládé fanyarságával. Világos pörkölésű kávénkat elsősorban tejes italok elkészítéséhez ajánljuk.


A kávézónkban nem csupán kávékülönlegességeink és finom süteményeink teszik emlékezetessé az élményt, hanem a kávénk egyedülálló és változatos karakterei is. Örömünkre szolgál, hogy ezen ízélményekkel gazdagíthatjuk mindennapi pillanataitokat. Várunk titeket szeretettel a kávézónkban, ahol a kifinomultság és a jó társaság összetalálkozik egy csésze forró, illatos kávéban.