Cafe_Spirit_Allergenmentes_finomsagok_siofok.

Mentes ételek, italok az ünnepek alatt is?

TERMÉSZETESEN!

Lassan beköszönt a tél és közeledik a Karácsony. Kávézónk felkészült arra, hogy vendégeinek továbbra is egyedi, egészséges és mentes ételeket, italokat kínáljon az ünnepi időszakban is. Kávéinktól kezdve a süteményeken át egészen a szendvicsekig, minden termékünk mentes. Mentes a gluténtől, cukortól és laktóztól, valamint legtöbb termékünk elkészítéséhez vegán alapanyagokat használunk.

Na de nézzük meg egy picit részletesebben is…

Karácsonyi Mentes Sütemények

A klasszikus karácsonyi sütemények mentes változatai a Cafe Spirit kínálatában is helyet kapnak az ünnepi időszakban. A mézeskalács, diós kifli, kókuszkoca, sütőtökös pite, almás pite vagy éppen a  brownie mind mind gluténmentesek és cukormentesek. Ellenállhatatlanul finomak és ugyan úgy felidézik bennünk az ünnepi hangulatot. Az elkészítésükhöz kiváló minőségű, az egészséges és kiegyensúlyozott életmódba is beilleszthető alapanyagokat használunk. A sütemények elkészítésekor figyelünk, hogy minél kevesebb allergén anyag kerüljön az elkészült édességekbe. Fontos hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb finomságot. A gluténmentes lisztek, növényi tej helyettesítők és az alternatív édesítőszerek használata elengedhetetlen a mentes desszertek készítése során. 

Egészséges Vegán italkülönlegességek

A kávézó kínálatában nagy hangsúlyt fektetünk a jó minőségű kávéra és az abból készült tejes italokra. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a különleges tejes italaink úgy mint a Matcha latte, Kurkuma latte vagy  a Chai latte. A tejes italok elkészítése során többféle növényi tej alternítvát is használunk, a zabtej, kókusztej és mandulatej a legkedveltebbek közé tartoznak. A meleg latte-k, forró csokoládék és  fűszeres, édes tejes italok kiválóan illenek az ünnepi hangulathoz. Az alapanyagok gondos kiválasztása során ügyelünk arra, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább preferált italt. A különleges italok mindegyikét növényi tejjel ajánljuk. A fűszerek pozitív egészségügyi hatásai csak így tudnak jól érvényesülni. Ennek megfelelően ezen italok a vegán életmódot követők körében nagy népszerűségnek örvendenek.

Mentes Szendvicseink

A szendvicsek is fontos részét képezik kínálatunknak, legyen szó reggeliről, késői brunchról, könnyű ebédről vagy uzsonnáról, mindig friss szendvicsekkel tudunk készülni vendégeinknek. Minden esetben egy jó minőségű gluténmentes baguette, zsemle vagy toast kenyér az alap amit  friss és  tápláló hozzávalókkal teszünk teljessé. Mellette különböző zöldségkrémek, pástétomok és vegán krémek gazdagítják a kínálatot, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő opciót. Kínálatunkat igyekszünk folyamatosan bővíteni a keresleti trendeket figyelembe véve és így biztosítani a vendégek számára, hogy mindig legyen valami újdonság, amit kipróbálhatnak.

Édesítőszer Alternatívák

A cukormentes alternatívákban sem hagyjuk cserben vendégeinket és nem kell lemondani az édes ízekről! A természetes és a mesterséges édesítőszerek is helyet kapnak nálunk, így egyéni preferencia dönti el, hogy ki melyiket választja majd. A süteményeink nagy része eritrit és stevia keverékével készülnek, de saját készítésű termékeink között megtalálhatóak a kókuszvirágcukorral, nádcukorral vagy datolyával édesített desszertek is. Az édesítőszerek közül a legnépszerűbbek az  eritrit, stevia, maltitol, ezek mindegyike alacsony kalória tartalommal rendelkezik, így akinek figyelnie kell a cukor és szénhidrát bevitelre egy jó alternítva lehet. Azonban sokaknál emésztési problémákat okozhatnak a mesterséges édesítőszerek, így fontos odafigyelnünk, hogy a szervezetünk hogyan tolerálja ezeket az alapanyagokat. A természetes édesítőszerek bár több kalóriát tartalmaznak, a szervezet jobban képes tolerálni és nem feltétlen fognak emésztési problémákat okozni. A kókuszvirágcukor, datolya, nádcukor, juharszirup vagy az agave szirup mind mind jó választás lehet a fehér cukor helyettesítésére, ha mentes desszertek készítéséről van szó.

Miért érdemes hozzánk látogatni? Mi a Titok?

„Jó minőségű alapanyagból könnyű rosszat főzni, de rosszból sohasem lehet jót.”

Gundel Károly

A finomságok mögötti titokban szerepet játszik természetesen a megefelelő alapanyagok beszerzése, a recepetek kitalálása és a folyamatos kísérletezés is. Látva a gasztronómiai kínálat folyamataos megújulását és az újabbnál újabb trendeket, ahogy mindenki mi is igyekszünk ezt a ritmust felvenni és olyan új ételeket és italokat bevezetni, amik a vendégek figyelmét is felkelthetik. Annak érdekében, hogy a vendégek mindig kaphassanak valami újdonságot tőlünk, folyamatosan kísérletezünk, frissítjük és bővítjük kínálatunkat, ezáltal új ízekkel és kreatív fogásokkal kényeztetve vendégeinket. 

Kiknek és miért?

Kávézónk fő profilja és célja, hogy a mentesen étkezők, tudatosan élők, sportolók, élelmiszerintoleranciával vagy allergiával élők, glutén-tej-cukormentes vagy vegán életmódot követők is tudjanak finomakat enni és ne kelljen lemondaniuk az ízek élvezetéről. Az ünnepi időszak beköszöntével szeretnénk segíteni minél többeknek, azzal, hogy mi elkészítjük a karácsonyi desszerteket mentes változatban is.

Várunk titeket sok sok szeretettel!

Egy kis kedvcsináló: